Architect + Passive House Consultant
JG_De_Cesare_Boathouse_Exterior_View_from_South_1_3024x2268.jpg

De Cesare Boathouse

De Cesare Boathouse

 Under Construction | View from South

Under Construction | View from South

 

This boathouse was completed on the site of an existing dock.  It's located in an area that is on the National Register of Historic Places, and the design required a sensitivity to adjacent structures.

 
 Completed | View from Southwest

Completed | View from Southwest

 

The new construction had to fulfill strict State and Federal environmental regulations which allow it to be placed on the shoreline of the St. Lawrence River.

 
 Completed | Interior view from Northeast

Completed | Interior view from Northeast

 

The overall rebuild of the boathouse provided the owner with a much more functional docking and storage solution.  At the same time, it satisfied preservation and environmental requirements that helped it to blend into it's surroundings.

 
 Drawing | Floor Plan

Drawing | Floor Plan

 Drawing | Elevations

Drawing | Elevations